✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Authentis gekozen tot beste wijnglazen ter wereld

Er zijn een aantal dingen op de wereld waar niet over valt te twisten. Afrika is warm, vissen houden van water en wijn is lekker. Vooral dat laatste is in dit geval interessant. Want er komt meer bij kijken dan je denkt. Een smaakvolle Franse wijn drink je het liefst uit een goed glas. En daar helpen wij jou een handje mee. Authentis is namelijk gekozen tot de beste wijnglazen ter wereld.

De veelzijdige Authentis glazen

De vraag hoe een goed wijnglas er uit ziet is een logische. La Revue du vin de France, een Frans wijnmagazine, is op onderzoek gegaan. Zij deden onderzoek of de wijnen in glazen van grote producenten hun eigen smaak houden. 

De Authentis-collectie van Spiegelau heeft een doordachte vorm. Dit brengt de aroma’s en het bouquet zonder smaakverlies over op de proever. Niet voor niets is Authentis dé keuze voor sommeliers en wijnkenners.

De glazen van Authentis zijn geweldig uit de test gekomen. De serie wijnglazen is zelfs verkozen tot de meest veelzijdige van allemaal. Iets waar we heel erg trots zijn. De in Duitsland gefabriceerde glazen worden vooral geroemd om de sterkte en flexibiliteit. De glazen zijn kristalhelder en een prachtige klank. Over veelzijdig gesproken.

De nummer één in wijnglazen

De Authentis 02 is een grote favoriet bij professionals en privé-gebruikers, doordat ze 1500 wasbeurten kunnen overleven. Tijdens proeverijen doet dit glas het goed bij alle wijnen. Alleen bij een aantal sparkling wines zijn er wat bubbels verloren gegaan. 

Vooral bij de Bourgondische Chardonnay scoorde het glas goed. Zowel in de neus als de mond zorgde deze wijn voor een geweldige zuiverheid. Ook de grootte van het glas scoort punten. Zeker bij de rode wijnen uit de Rhone, waarbij het fruit eerder naar voren komt dan de alcohol.

De cijfers

Op een schaal van 10 scoort de Authentis een 8 op het gebied van gewicht, grip en stijl. Het cijfer dat wordt gegeven voor wat het glas met de wijn doet, ligt zelfs nog hoger: een 9. Voor zowel witte als rode is de wijn geschikt en het scoort een 8 op wijnglazen die je dagelijks kunt gebruiken. Daarmee is de Authentis 02 het nummer één wijnglas.

La revue du vin de France

La revue du vin de France is een Frans wijnmagazine. Al sinds 1927 brengen zij maandelijks een magazine uit, waarin alles om wijn draait. Franse wijnkenners beschrijven La revue du vin de France als het enige serieuze wijnmagazine van het land.

Spiegelaushop is in Nederland en België officieel dealer van het merk Spiegelau.

Ben jij benieuwd?

Ben jij benieuwd naar de nummer één wijnglazen van Spiegelau, de Authentis? Haal een lekker flesje in huis, wacht niet langer en bestel kies jouw favoriete wijnglas uit de Authentis collectie. Fijne proeverij alvast.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Wijnglazen voor Vaderdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Vaderdag

Wijnglazen als cadeau voor Vaderdag om jouw favoriete vader echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n

spiegelau chapagneglazen
Blog
spiegelau

Kristalzuivere champagneglazen

Champagne is niet zomaar een drankje, het is een feestje om het te drinken. Voor een bijzondere gelegenheid of om te proosten op het nieuwe jaar. Voor

decembercadeau spiegelau
Blog
spiegelau

Decembercadeaus

De mooiste decembercadeaus vind je in de Spiegelau Shop. Van wijnglazen tot cocktailglazen. De kristalzuivere glazen zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om weg te