Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Bourgogne wijnglazen

Bourgogne wijnglazen

De Bourgogne is één van de bekendste wijnstreken in Frankrijk. Hier wordt zowel witte als rode wijn gemaakt. Al sinds de Romeinen is dit zo, daarna namen de monniken het over in hun kloosters. Tegenwoordige hebben we Franse wijnboeren die de wijn maken. Bourgogne wijnglazen zijn speciaal gemaakt voor de rode wijn uit de Bourgogne. Een Bourgogneglas is veel wijder en breder zodat de smaak en geur perfect tot hun recht komen.

De Bourgogne-streek

Misschien ben je weleens in de Bourgognestreek geweest of ben je er doorheen gereden. Deze streek staat bekend om zijn Bourgognewijn gemaakt van de druivensoort Pinot Noir. Ook wordt er in deze streek witte wijn gemaakt van de Chardonnay druif.

De Romeinen waren de eerste die wijngaarden aanlegden in de Bourgogne. Die lekkere wijn hebben we dus aan hen te danken. Daarna kwamen de Monniken die het overnamen van de Romeinen in hun kloosters. Tegenwoordig zijn er nog steeds wijnboeren in de Bourgogne. En wij kunnen van die heerlijke wijn en de streek genieten.

Bourgogne wijnglazen bourgogne streek

Het klimaat

De Bourgognestreek heeft een oppervlak van 20.000 hectare met een continentaal klimaat. Dit houdt in dat de streek te maken heeft met hete zomers en koude winters. Halverwege de herfst valt er enorm veel regen en in de zomer is het kurkdroog. De wijnen uit de Bourgogne zijn daardoor ieder jaar weer anders. Gelukkig kunnen de Pinot Noir druif en de Chardonnay druif goed tegen dit klimaat en komen er meestal heerlijke  wijnen uit de Bourgogne.

Bourgogne wijnglazen

Maar weinig wijnen kunnen zeggen dat ze een eigen glas hebben. Naast de bubbelwijnen heeft de Bourgognewijn ook een eigen wijnglas, de Bourgogne wijnglazen. Maar een heerlijke wijn uit één van de mooiste streken van Frankrijk verdient ook wel een eigen glas. 

Bij Bourgogne wijnglazen zorgt vooral de vorm van het glas voor het grootste verschil ten opzichte van andere wijnglazen. Zo is het Bourgogneglas breder en wijder.

Een heerlijke volle rode wijn uit de Bourgogne drink je uit de Bourgogneglazen van Spiegelau.

Waarom zijn ze anders?

Dat de glazen breder en wijder zijn dan een normaal wijnglas is al duidelijk. Maar waarom is dat? Dat heeft alles te maken met de druivensoort Pinot Noir. Deze druif geeft veel minder aroma af als je hem vergelijkt met andere druivensoorten. Als je de wijn in een normaal wijnglas zou doen verdampt de aroma direct. Hierdoor proef je de wijn niet meer, dat is natuurlijk zonde.

Daarnaast zorgt het Bourgogne wijnglas dat er extra lucht aan de wijn toegevoegd kan worden waardoor je hem veel beter ruikt en proeft. De bolle vorm vangt alle aroma’s op met zuurstof zodat de proever kan genieten van een heerlijke Pinot Noir.

Spiegelau Bourgogne-glazen

In de Spiegelau shop hebben we vier soorten Bourgogneglazen. Bourgogne wijnglazen van Spiegelai zijn gemaakt van het zuiverste kristalglas. Daardoor zijn ze  extreem transparant, helder en briljant. Dit komt mede door de zuivere ingrediënten, moderne technologie en ons platinum productieproces. 

Bourgogneglazen

Interessant blog? Deel het online 🙂

Negroni cocktail
Blog
Brechje

Negroni cocktail

De negroni cocktail is een van oorsprong Italiaans drankje gemaakt van Gin, Campari en rode zoete Vermouth. Je maakt het drankje af met ijsblokjes, een

Welke glazen gebruik je voor prosecco?
Blog
Brechje

Welke glazen gebruik je voor prosecco?

Prosecco is in Nederland een populaire bubbelwijn. Het is een toegankelijke iets zoetere wijn afkomstig uit Veneto. Veneto is een regio in het noorden van

Whisky soorten
Blog
Brechje

Soorten Whisky

Whisky is een sterke drank met een hoog alcoholpercentage gedistilleerd uit mout (graan). De whisky wordt gerijpt in eikenhouten vaten, dit beïnvloed de smaak en