Pasen is voor mensen die van lekker eten en drinken houden een soort kerst in het voorjaar. En net als tijdens het kerstdiner mag tijdens de paasbrunch goede wijn niet ontbreken. Daarom hebben wij de beste paaswijnen uitgezocht die je in de mooie kristalglazen van Spiegelau schenkt. Wordt het een lekkere zachte Pinot Grigio, een Pinot Noir of geef je je gasten een glas Prosecco bij aankomst?
Welke wijn tijdens pasen
Pasen en eieren horen bij elkaar, wijn en eieren passen niet zo goed bij elkaar. Tenzij je eieren verwerkt in bijvoorbeeld een salade of een gevuld eitje gemengd met avocado. Bij zachte paasgererechten hoort een zachte witte of rode wijn.
Het voorgerecht
Welke wijn je serveert is afhankelijk van de gerechten die je gaat serveren. Bij een licht voorgerecht past een zachte Pinot Grigio of een lichtgekoelde pinot noir voor de rode wijn liefhebbers.
Het hapje wat hier lekker bij is, is een geroosterd broodje met tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. Doe er als laatste nog een beetje olijfolie, peper en zout overheen.
Serveer de witte wijn in een kristalglas uit de Style Collectie.

Het tussengerecht
Wil je iets extra’s toevoegen aan je driegangen paasbrunch? Serveer eens een tussengerecht tussen het voor- en hoofdgerecht. Het is een moment om te rusten en de smaken te neutraliseren.
Maak een heerlijke garnalen cocktail met een beetje sla en cocktailsaus. Bij dit gerecht schenk je dezelfde wijn als bij het voorgerecht.
Wil jij meer tips en ideeën voor lekkere recepten en bijpassende wijnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Het hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is tijdens de paasbrunch niet zo uitgebreid en groot als bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Het blijft tenslotte een brunch. Tijdens het hoofdgerecht is het lekker om iets met biefstuk of carpaccio te maken.
Schenk tijdens het hoofdgerecht een heerlijke monastrell. Deze rode wijn heeft een volle smaak met een fruitige afdronk.
Ben je niet zo’n fan van rode wijn of van vlees? Maak dan een hoofdgerecht met vette vis zoals zalm en schenk daar een heerlijk glas Chardonnay bij in. De Chardonnay kan ook met het vleesgerecht gecombineerd worden.
Schenk de rode wijn in een Bourgogneglas uit de Authentis collectie.

Het nagerecht
Na drie heerlijke gerechten is het tijd voor een dessert. Houdt het dessert luchtig en maak een tiramisu met paaseitjes. De paaseitjes leg je als decoratie langs het bord.
Bij een zoet dessert kun je het beste kiezen voor een witte port. Deze port is wat droger en fruitiger dan rode port. Perfect voor bij het dessert dus.
Schenk de port in de portglazen uit de Authentis Collectie.

Frisse prosecco
Wanneer de gasten arriveren is het leuk om iets extra’s te doen. Breng bijvoorbeeld een toast uit met een heerlijk glas prosecco. Daarna kun je met zijn allen aan tafel om te genieten van de paasbrunch.
Serveer de prosecco in de flutes uit de Willsberg Anniversary collectie.

Kristalglazen voor de paasbrunch
Interessant blog? Deel het online 🙂

Welk wijnglas gebruik je voor welke wijn?
Welk wijnglas gebruik je voor welke wijn? De meeste mensen pakken een wijnglas uit de kast, schenken het glas in en vinden het prima smaken.

Wat is port en waar komt het vandaan?
Wat is port en waar komt het vandaan? Port is een zoete wijn afkomstig uit de oudste wijnstreek van Portugal. Deze streek ligt in de

Het verschil tussen Cava, Champagne en Prosecco
Wat is het verschil tussen Cava, Champagne en Prosecco? Deze drie wijnen behoren tot de groep mousserende wijnen. Mousserend betekent ook wel koolzuurhoudend, wijn met

Soorten Whisky
Whisky is een sterke drank met een hoog alcoholpercentage gedistilleerd uit mout (graan). De whisky wordt gerijpt in eikenhouten vaten, dit beïnvloed de smaak en

Wat is bokbier?
Bokbier is echt seizoensbier. De herfstbok en lentebok zijn bekende varianten. Maar waar komt deze biersoort vandaan? En hoe komt het aan zijn naam? Dat

Wijn decanteren en karafferen
Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.