✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail is misschien wel de meest veelzijdige cocktail die er bestaat. Je kunt eindeloos mixen met de verschillende smaken gin en tonic. En de garnering kun je ook steeds veranderen. Ben je benieuwd waar gin en de gin tonic cocktail vandaan komen, waarom je een gin tonic beter zonder rietje kunt drinken en wat het beste glas is? Lees dan gauw verder!

Waar komt gin vandaan?

De Engelse zijn gek op gin. Veel mensen denken daarom dat gin uit Engeland komt. Toch is gin in de zeventiende eeuw ontdekt in Nederland. Nederlandse soldaten dronken gin om zichzelf moed in te drinken tijdens de Nederlands-Spaanse oorlog. En de Engelsen dronken graag mee. 

Gin in Engeland

De Engelsen namen de gin na de oorlog mee naar Engeland. Dat viel zo goed in de smaak dat er na verloop van tijd meer dan 7.000 offiële stokers waren. Gin werd zoveel gedronken dat de overheid moest ingrijpen met belasting. Later mochten alleen licentie houdende cafés gin verkopen. De kwaliteit verbeterde, de prijs steeg en mensen dronken het alleen nog samen met vrienden voor de gezelligheid.

Het beste gin tonic glas London

Gin tonic

In de achttiende eeuw in India heeft een Engelse soldaat in het leger van de Britse Oost-Indische compagnie tonic bij de gin gedaan. In tonic zit kinine, een stof die helpt tegen malaria. Toen de officieren erachter kwamen wilde ze het drankje ook drinken. Zij deden er limoen en suiker bij omdat ze het anders te bitter vonden. In de achttiende eeuw heeft men dus ergens in India de gin tonic bedacht.

Gin tonic glas

Bij een gin tonic hoort het juiste glas. Een gin tonic drink je uit een ballonglas. Dat is een glas met een bolle vorm. In dit glas komt de gin het beste tot zijn recht. De smaakaroma’s hebben in dit glas genoeg ruimte. Wil je liever lang genieten van de bubbels? Dan kun je de gin tonic beter uit een longdrinkglas drinken.

Zonder rietje

Een echte gin tonic drink je uit een speciaal gin tonic glas. Je ziet vaak dat mensen een rietje in hun gin tonic doen. Toch raden echte gin tonic drinkers dit af. Sterker nog ze zouden het afkeuren. Door een rietje wordt de afstand tussen het glas en de neus groter waardoor je bepaalde geuren mist tijdens het drinken. Daarnaast raakt de gin tonic het puntje van je tong niet waardoor je bepaalde smaken niet proeft.

Zelf een gin tonic maken

Een gin tonic maken is eigenlijk heel gemakkelijk. En je kunt hem helemaal aanpassen aan de smaak van de proever. In de basis heb je nodig:

  • 50 milliliter gin (smaak naar keuze)
  • 100 milliliter tonic (smaak naar keuze)
  • Ijs
  • Garnering
  • Gintonicglas

Zo maak je een gin tonic

Een gin tonic maken is niet heel moeilijk. Je doet het ijs in een glas. Je voegt de gin en tonic eraan toe. Daarna roer je het even door en maak je het drankje af met de garnering. De garnering mag iets creatiefs zijn. Probeer eens bloemen, munt, rozemarijn of een stengel citroengras.

Gin tonic glazen

Interessant blog? Deel het online 🙂

Wijnglazen voor Moederdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Moederdag

Wijnglazen als cadeau voor Moederdag om jouw favoriete moeder echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n

spiegelau chapagneglazen
Blog
spiegelau

Kristalzuivere champagneglazen

Champagne is niet zomaar een drankje, het is een feestje om het te drinken. Voor een bijzondere gelegenheid of om te proosten op het nieuwe jaar. Voor

decembercadeau spiegelau
Blog
spiegelau

Decembercadeaus

De mooiste decembercadeaus vind je in de Spiegelau Shop. Van wijnglazen tot cocktailglazen. De kristalzuivere glazen zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om weg te