Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail is misschien wel de meest veelzijdige cocktail die er bestaat. Je kunt eindeloos mixen met de verschillende smaken gin en tonic. En de garnering kun je ook steeds veranderen. Ben je benieuwd waar de gin en de gin tonic vandaan komen, waarom je een gin tonic beter zonder rietje kunt drinken en wat het beste glas is? Lees dan gauw verder!

Waar komt gin vandaan?

De Engelse zijn gek op gin. Veel mensen denken daarom dat gin uit Engeland komt. Toch is gin in de zeventiende eeuw ontdekt in Nederland. Nederlandse soldaten dronken gin om zichzelf moed in te drinken tijdens de Nederlands-Spaanse oorlog. En de Engelsen dronken graag mee. 

Gin in Engeland

De Engelsen namen de gin na de oorlog mee naar Engeland. Dat viel zo goed in de smaak dat er na verloop van tijd meer dan 7.000 offiële stokers waren. Gin werd zoveel gedronken dat de overheid moest ingrijpen met belasting. Later mochten alleen licentie houdende cafés gin verkopen. De kwaliteit verbeterde, de prijs steeg en mensen dronken het alleen nog samen met vrienden voor de gezelligheid.

Het beste gin tonic glas London

Gin tonic

In de achttiende eeuw in India heeft een Engelse soldaat in het leger van de Brits Oost-Indische compagnie tonic bij de gin gedaan. In tonic zit kinine, een stof die helpt tegen malaria. Toen de officieren erachter kwamen wilde ze het drankje ook drinken. Zij deden er limoen en suiker bij omdat ze het anders te bitter vonden. In de achttiende eeuw heeft men dus ergens in India de gin tonic bedacht.

Wil jij meer tips en ideeën voor lekkere recepten en bijpassende wijnen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Gin tonic glas

Bij een gin tonic hoort het juiste glas. Een gin tonic drink je uit een ballonglas. Dat is een glas met een bolle vorm. In dit glas komt de gin het beste tot zijn recht. De smaakaroma’s hebben in dit glas genoeg ruimte. Wil je liever lang genieten van de bubbels? Dan kun je de gin tonic beter uit een longdrinkglas drinken.

Het beste gin tonic glas gin tonic

Zonder rietje

Een echte gin tonic drink je uit een speciaal gin tonic glas. Je ziet vaak dat mensen een rietje in hun gin tonic doen. Toch raden echte gin tonic drinkers dit af. Sterker nog ze zouden het afkeuren. Door een rietje wordt de afstand tussen het glas en de neus groter waardoor je bepaalde geuren mist tijdens het drinken. Daarnaast raakt de gin tonic het puntje van je tong niet waardoor je bepaalde smaken niet proeft.

De gin tonic cocktail spiegelau

Zelf een gin tonic maken

Een gin tonic maken is eigenlijk heel gemakkelijk. En je kunt hem helemaal aanpassen aan de smaak van de proever. In de basis heb je nodig:

  • 50 milliliter gin (smaak naar keuze)
  • 100 milliliter tonic (smaak naar keuze)
  • Ijs
  • Garnering
  • Gintonicglas

Zo maak je een gin tonic

Een gin tonic maken is niet heel moeilijk. Je doet het ijs in een glas. Je voegt de gin en tonic eraan toe. Daarna roer je het even door en maak je het drankje af met de garnering. De garnering mag iets creatiefs zijn. Probeer eens bloemen, munt, rozemarijn of een stengel citroengras.

Gin tonic glazen

Interessant blog? Deel het online 🙂

De gin tonic cocktail
Blog
Brechje

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail is misschien wel de meest veelzijdige cocktail die er bestaat. Je kunt eindeloos mixen met de verschillende smaken gin en tonic.

Aperol Spritz cocktail
Blog
Brechje

Aperol Spritz cocktail

De Aperol Spritz cocktail is een verfrissend drankje afkomstig uit Veneto, een streek in Noord-Italië. Het is een zomer en een winter drankje. Je kunt

Bordeaux wijnglazen
Blog
Brechje

Bordeaux wijnglazen

De Bordeaux is een wereldberoemde wijnstreek en ligt aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde in Zuid-West Frankrijk. In de Bordeaux worden zowel rode

Bourgogne wijnglazen
Blog
Brechje

Bourgogne wijnglazen

De Bourgogne is één van de bekendste wijnstreken in Frankrijk. Hier wordt zowel witte als rode wijn gemaakt. Al sinds de Romeinen is dit zo,

Wijnglazen van kristal
Blog
Brechje

Wijnglazen van kristal

Wijnglazen van kristal zijn gemaakt van fijn, dun glas, ook wel kristalglas genoemd. Normaal glas maakt bij het proosten een dof geluid. Kristalglas maakt juist

Wat is rose wijn
Blog
Brechje

Wat is rosé wijn?

Rosé wijn wordt vaak gezien als een echte zomerwijn. En daar zijn we het ook wel mee eens. Rosé kent zoete, droge, donkere en lichte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.