Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Negroni cocktail

Negroni cocktail

De negroni cocktail is een van oorsprong Italiaans drankje gemaakt van Gin, Campari en rode zoete Vermouth. Je maakt het drankje af met ijsblokjes, een sinaasappelschil en een mooi Negroniglas. In deze blog vertellen we waar de Negroni bedacht is, hoe je hem serveert. En natuurlijk hoe je dit heerlijke drankje zelf maakt.

Waar komt de negroni vandaan?

De Negroni vindt zijn oorsprong in Florence, Italië. Om precies te zijn in Caffè Casoni. Hier zou de graaf Camillo Negroni om dit drankje hebben gevraagd, als variant op de Americano. De Americano is een mixdrankje gemaakt van Campari, rode Vermouth en Spa rood. Camillo Negroni vroeg de Spa rood te vervangen door Gin voor een extra kick. En zo ontstond de Negroni.

De Negroni-familie richtte later de Negroni Distilleerderij op in het Italiaanse stadje Treviso. Hier verkochten ze het mixdrankje kant-en-klaar in kleine flesjes.

Hoe maak je de negroni?

De negroni cocktail kun je gemakkelijk zelf maken. Het drankje bestaat uit drie ingediënten en de versiering bestaat uit ijs en een sinaasappelschil. Serveer het drankje in de glazen uit de Negroniset om het helemaal af te maken.

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig voor één negroni:

  • 30 milliliter gin
  • 30 milliliter campari
  • 30 milliliter rode, zoete Vermouth
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil
  • Negroniglas
  • Frisdrankglas (om te mixen)
  • Lepel
Spiegelau negroni

Zo maak je de negroni

Sommige cocktails zijn eenvoudig om te maken, de negroni is zo’n cocktail.

Doe de Gin, Vermouth en Campari in het Mixglas. Roer goed door.

Doe de ijsblokjes in het Negroniglas en giet de mix eroverheen. Om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen doe je een sinaasappelschil in het drankje.

Serveer de cocktail zodra hij goed koud is geworden. proost!

Wil jij meer van deze recepten of gebruik maken van mooie aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Fijne variaties

De officiële Negroni heeft een bitterzoete smaak. Vrij uitgesproken dus. Wil je genieten van dit Italiaanse drankje maar is de bitterzoete smaak niks voor jou? Probeer dan deze variaties.

Boulevardier

De boulevardier is een fris alternatief op de Negroni. Om deze cocktail te maken vervang je de Gin door de zachte smaak van Bourbon. Hierdoor word de cocktail iets minder sterk. De verhoudingen en de bereidingswijze blijven hetzelfde.

Bijou

Het woord bijou komt je misschien wel bekend voor. Het betekent ‘juweel’ in het Frans. En dat is deze variatie zeker! Je vervangt de Campari door kruidenlikeur, waardoor de cocktail een sensatie van allerlei smaken is.

Negroni sbagliato

Sbagliato betekent ‘verkeerd’ in het Italiaans. Voor deze variatie vervang je de Gin voor Prosecco. De scherpe smaak van de Negroni gaat bij deze variant niet verloren, maar wordt iets lichter en frisser door de bubbels.

Negroniset

Voor deze heerlijke Italiaanse cocktails wil je natuurlijk ook een mooi bijpassend glas. Speciaal voor deze cocktails hebben de negroniset uit de perfect serve collectie. De set bestaat uit vier Negroniglazen van 270 milliliter. Gemaakt van krasbestendig, loodvrij kristalglas. 

De perfect serve collectie staat bekend om de tijdloze lijnen die van de onder naar boven lopen. Deze strakke lijnen geven het glas een mooie, stijlvolle uitstraling.

Spiegelau Negroni set

Glazen voor cocktails en Mixdranken

Interessant blog? Deel het online 🙂

Waar komt het Martiniglas vandaan?
Blog
Brechje

Waar komt het Martiniglas vandaan?

Het Martiniglas is één van de populairste cocktailglazen ter wereld. En is speciaal ontworpen voor de populairste cocktail ter wereld, de Martini. Maar waar komt

Oude en nieuwe wijnwereld
Blog
Brechje

Oude en nieuwe wijnwereld

De verschillende soorten wijn kunnen we onderverdelen in twee werelden. De oude en nieuwe wijnwereld. De oude wijnwereld zijn alle wijnlanden in Europa. De nieuwe

Wat is rose wijn
Blog
Brechje

Wat is rosé wijn?

Rosé wijn wordt vaak gezien als een echte zomerwijn. En daar zijn we het ook wel mee eens. Rosé kent zoete, droge, donkere en lichte

De beste paaswijnen
Blog
Brechje

De beste paaswijnen

Pasen is voor mensen die van lekker eten en drinken houden een soort kerst in het voorjaar. En net als tijdens het kerstdiner mag tijdens

Negroni cocktail
Blog
Brechje

Negroni cocktail

De negroni cocktail is een van oorsprong Italiaans drankje gemaakt van Gin, Campari en rode zoete Vermouth. Je maakt het drankje af met ijsblokjes, een