✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Negroni cocktail

Negroni cocktail

De negroni cocktail is een van oorsprong Italiaans drankje gemaakt van Gin, Campari en rode zoete Vermouth. Je maakt het drankje af met ijsblokjes, een sinaasappelschil en een mooi Negroniglas. In deze blog vertellen we waar de Negroni bedacht is, hoe je hem serveert. En natuurlijk hoe je dit heerlijke drankje zelf maakt.

Waar komt de negroni vandaan?

De Negroni vindt zijn oorsprong in Florence, Italië. Om precies te zijn in Caffè Casoni. Hier zou de graaf Camillo Negroni om dit drankje hebben gevraagd, als variant op de Americano. De Americano is een mixdrankje gemaakt van Campari, rode Vermouth en Spa rood. Camillo Negroni vroeg de Spa rood te vervangen door Gin voor een extra kick. En zo ontstond de Negroni.

De Negroni-familie richtte later de Negroni Distilleerderij op in het Italiaanse stadje Treviso. Hier verkochten ze het mixdrankje kant-en-klaar in kleine flesjes.

Hoe maak je de negroni?

De negroni cocktail kun je gemakkelijk zelf maken. Het drankje bestaat uit drie ingediënten en de versiering bestaat uit ijs en een sinaasappelschil. Serveer het drankje in de glazen uit de Negroniset om het helemaal af te maken.

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig voor één negroni:

  • 30 milliliter gin
  • 30 milliliter campari
  • 30 milliliter rode, zoete Vermouth
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil
  • Negroniglas
  • Frisdrankglas (om te mixen)
  • Lepel
Spiegelau negroni

Zo maak je de negroni

Sommige cocktails zijn eenvoudig om te maken, de negroni is zo’n cocktail.

Doe de Gin, Vermouth en Campari in het Mixglas. Roer goed door.

Doe de ijsblokjes in het Negroniglas en giet de mix eroverheen. Om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen doe je een sinaasappelschil in het drankje.

Serveer de cocktail zodra hij goed koud is geworden. proost!

Wil jij meer van deze recepten of gebruik maken van mooie aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Fijne variaties

De officiële Negroni heeft een bitterzoete smaak. Vrij uitgesproken dus. Wil je genieten van dit Italiaanse drankje maar is de bitterzoete smaak niks voor jou? Probeer dan deze variaties.

Boulevardier

De boulevardier is een fris alternatief op de Negroni. Om deze cocktail te maken vervang je de Gin door de zachte smaak van Bourbon. Hierdoor word de cocktail iets minder sterk. De verhoudingen en de bereidingswijze blijven hetzelfde.

Bijou

Het woord bijou komt je misschien wel bekend voor. Het betekent ‘juweel’ in het Frans. En dat is deze variatie zeker! Je vervangt de Campari door kruidenlikeur, waardoor de cocktail een sensatie van allerlei smaken is.

Negroni sbagliato

Sbagliato betekent ‘verkeerd’ in het Italiaans. Voor deze variatie vervang je de Gin voor Prosecco. De scherpe smaak van de Negroni gaat bij deze variant niet verloren, maar wordt iets lichter en frisser door de bubbels.

Negroniset

Voor deze heerlijke Italiaanse cocktails wil je natuurlijk ook een mooi bijpassend glas. Speciaal voor deze cocktails hebben de negroniset uit de perfect serve collectie. De set bestaat uit vier Negroniglazen van 270 milliliter. Gemaakt van krasbestendig, loodvrij kristalglas. 

De perfect serve collectie staat bekend om de tijdloze lijnen die van de onder naar boven lopen. Deze strakke lijnen geven het glas een mooie, stijlvolle uitstraling.

Spiegelau Negroni set

Glazen voor cocktails en Mixdranken

Interessant blog? Deel het online 🙂

Wijnglazen voor Moederdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Moederdag

Wijnglazen als cadeau voor Moederdag om jouw favoriete moeder echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n

spiegelau chapagneglazen
Blog
spiegelau

Kristalzuivere champagneglazen

Champagne is niet zomaar een drankje, het is een feestje om het te drinken. Voor een bijzondere gelegenheid of om te proosten op het nieuwe jaar. Voor

decembercadeau spiegelau
Blog
spiegelau

Decembercadeaus

De mooiste decembercadeaus vind je in de Spiegelau Shop. Van wijnglazen tot cocktailglazen. De kristalzuivere glazen zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om weg te