✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Oude en nieuwe wijnwereld

Oude en nieuwe wijnwereld

De verschillende soorten wijn kunnen we onderverdelen in twee werelden. De oude en nieuwe wijnwereld. De oude wijnwereld zijn alle wijnlanden in Europa. De nieuwe wijnwereld is er later bijgekomen, dit zijn landen buiten Europa. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende landen en hoe deze twee werelden zijn ontstaan.

De oude wijnwereld

In de oude wijnwereld wordt al ruim 7.000 jaar wijn gemaakt. Dit zijn dan ook de plekken waar wijn oorspronkelijk vandaan komt. Dit zijn landen in Europa. Denk aan Frankrijk, Spanje en Italië.

De nieuwe wijnwereld

De nieuwe wijnwereld zijn landen buiten Europa. Hier wordt inmiddels ook al langere tijd wijn gemaakt, maar nog niet zolang als in de oude wereld. Onder de nieuwe wereld vallen de landen Zuid-Afrika, Chili, Californië en Nieuw-Zeeland.

Spiegelau oude en nieuwe wijnwereld

Ontstaan van de wijnbouw

De Romeinen waren vroeger veel met wijnbouw bezig in Europa. Zij waren de eerste die wijn gingen maken van druiven. Dit werd verspreid door de rest van Europa. Buiten Europa groeide natuurlijk ook druiven. Maar in plaats van wijn maken aten ze de druiven op. Uiteindelijk zijn het de Europese ontdekkingsreizigers geweest die ervoor hebben gezorgd dat er ook in de nieuwe wereld wijn wordt gemaakt.

Smaak van de wijnen

Wijn uit de nieuwe wijnwereld smaakt elk jaar vrijwel hetzelfde. Dit komt omdat ze vaker veel wijn in één keer maken en soms zelfs wijn van verschillende jaren mengen om dezelfde smaak te behouden. In de oude wijnwereld houden ze erg vast aan tradities. En iedere boer maakt op zijn eigen manier wijn. Hierdoor kan het zijn dat een wijn ieder jaar anders smaakt. Daarnaast heeft het klimaat invloed op de smaak van de wijnen.

Eeuwenoude tradities

Het verschil in smaak en de manier van wijn maken was vroeger veel strenger dan nu. In de nieuwe wijnwereld gingen ze al vrij vroeg experimenteren met verschillende druivensoorten terwijl ze in de oude wijnwereld alles volgens traditie deden. Inmiddels zie je dat wijnmakers in de oude wijnwereld ook gaan experimenteren en leren van de wijnmakers in de nieuwe wereld.

Wijnglazen

Interessant blog? Deel het online 🙂

Wijnglazen voor Moederdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Moederdag

Wijnglazen als cadeau voor Moederdag om jouw favoriete moeder echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n

spiegelau chapagneglazen
Blog
spiegelau

Kristalzuivere champagneglazen

Champagne is niet zomaar een drankje, het is een feestje om het te drinken. Voor een bijzondere gelegenheid of om te proosten op het nieuwe jaar. Voor

decembercadeau spiegelau
Blog
spiegelau

Decembercadeaus

De mooiste decembercadeaus vind je in de Spiegelau Shop. Van wijnglazen tot cocktailglazen. De kristalzuivere glazen zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om weg te