Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Spiegelau thuis cocktails maken

Thuis cocktails maken

Thuis cocktails maken en serveren in mooie kristalheldere cocktailglazen. Dat zijn de ingrediënten voor een gezellige avond met vrienden of familie. Maar hoe maak je die fotogenieke cocktails? In deze blog delen we twee heerlijke cocktails die makkelijk te maken zijn. En leggen we uit welke glazen bij welk drankje horen. Zo kun je thuis de lekkerste cocktails maken.

Met de Spiegelau Cocktail Starterskit heb je basis glazen en de juiste accessoires voor de lekkerste cocktails.

De mojito

We beginnen met een voor de meeste mensen bekende cocktail: de mojito. De mojito is een cocktail bestaande uit rum, limoensap, rietsuiker, spa rood, munt en veel ijs. Zijn oorsprong vind de mojito op Cuba, net als veel andere cocktails die worden gemaakt van rum. Het drankje is op de suikerplantages ontstaan en was bedoeld als medicijn.

Wat heb je nodig?

Deze ingrediënten heb je nodig voor één mojito:

 • 50 milliliter witte rum
 • 20 milliliter limoensap
 • 2 theelepels rietsuiker
 • 10 – 15 muntblaadjes
 • spa rood
 • Longdrink glas

Zorg ook dat je iets bij de hand hebt om de rietsuiker en het limoensap te stampen. Officieel doe je dit met een muddler. Maar je kunt hier ook de achterkant van een lepel voor gebruiken.

Zo maak je de mojito

Doe als eerst twee theelepels rietsuiker in het glas. Voeg hier ook het limoensap aan toe. Stamp dit in het glas tot de suiker is opgelost in het limoensap.

Daarna neem je 4 – 5 muntblaadjes die je in het glas doet. Voeg ook de rum toe. Vul nu het longdrinkglas met crushed ice en roer goed door. Let op dat de muntblaadjes gaan drijven en niet op de bodem blijven liggen.

Top de cocktail af met spa rood. Doe er een mooi takje verse munt in. Proost!

Spiegelau Mojito

Manhattan

De manhattan is vernoemd naar de New Yorkse wijk Manhattan. De cocktail bestaat uit een mix van whisky, vermout en angostura bitters. Je serveert de manhattan in een Martiniglas. Er gaat minder in een glas dan bij andere cocktails. De manhattan behoord dan ook tot de short drinkklasse. 

Wat heb je nodig?

Deze ingrediënten heb je nodig voor één manhattan:

 • 50 milliliter rye whiskey
 • 20 milliliter zoete vermout (het liefste rode)
 • Een tot twee scheutjes Angostura (bitter aroma)
 • Ijsklontjes
 • sinaasappel scheel
 • Martini glas
 • Een normaal drink glas of cocktailshaker om het drankje in te maken en te mixen

Wil jij meer van deze recepten of gebruik maken van mooie aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zo maak je de Manhattan

Voeg drie ijsklontjes toe aan het mix glas of de cocktailshaker.

Schenk een of twee scheutjes Angostura over het ijs. En gelijk daarna voeg je ook de rye whiskey toe. Voeg als laatst de vermout toe.

Roer alle ingrediënten rustig door elkaar met een lange lepel. Niet te wild want een echte manhattan cocktail serveer je zonder hem echt te shaken.

Pak het Martini glas erbij en schenk de drank in het glas zonder de ijsklontjes. Je kunt hier ook een klein zeefje bij gebruiken. Laat de sinaasappelsap zachtjes in het drankje zakken. Proost!

Perfect Serve collectie

Interessant blog? Deel het online 🙂

De lekkerste wijn bij oesters
Blog
sanne

De lekkerste wijn bij oesters

Het oesterseizoen is weer begonnen! Je kan ze zelf rapen op het strand of kopen bij de visboer. Vanaf september tot en met april kan

Blog
sanne

Welk glas voor welk bier?

Bier, veel mensen drinken het wel eens. In de zon, na een fanatieke sportwedstrijd of tijdens een feestje. Het is een van de meest gedronken

Rosé wijn uit de Provence
Blog
Brechje

Rosé wijnen uit de Provence

Fleurige lavendelvelden, oude Franse dorpjes en fantastische rosé wijnen. De Provence is een prachtig wijngebied in het Zuidoosten van Frankrijk. Dankzij de vele zonuren en

Aperol Spritz cocktail
Blog
Brechje

Aperol Spritz cocktail

De Aperol Spritz cocktail is een verfrissend drankje afkomstig uit Veneto, een streek in Noord-Italië. De Aperol Spritz drink je zowel in de zomer als

De gin tonic cocktail
Blog
Brechje

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail is misschien wel de meest veelzijdige cocktail die er bestaat. Je kunt eindeloos mixen met de verschillende smaken gin en tonic.

De mojito cocktail
Blog
Brechje

De mojito cocktail

De mojito cocktail is een van oorsprong Cubaans drankje gemaakt van rum, limoensap, suikerriet en spa rood. Het is de perfecte cocktail voor een zwoele