Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Spiegelau thuis cocktails maken

Thuis cocktails maken

Thuis cocktails maken en serveren in mooie kristalheldere cocktailglazen. Dat zijn de ingrediënten voor een gezellige avond met vrienden of familie. Maar hoe maak je die fotogenieke cocktails? In deze blog delen we twee heerlijke cocktails die makkelijk te maken zijn. En leggen we uit welke glazen bij welk drankje horen. Zo kun je thuis de lekkerste cocktails maken.

Met de Spiegelau Cocktail Starterskit heb je basis glazen en de juiste accessoires voor de lekkerste cocktails.

De mojito

We beginnen met een voor de meeste mensen bekende cocktail: de mojito. De mojito is een cocktail bestaande uit rum, limoensap, rietsuiker, spa rood, munt en veel ijs. Zijn oorsprong vind de mojito op Cuba, net als veel andere cocktails die worden gemaakt van rum. Het drankje is op de suikerplantages ontstaan en was bedoeld als medicijn.

Wat heb je nodig?

Deze ingrediënten heb je nodig voor één mojito:

 • 50 milliliter witte rum
 • 20 milliliter limoensap
 • 2 theelepels rietsuiker
 • 10 – 15 muntblaadjes
 • spa rood
 • Longdrink glas

Zorg ook dat je iets bij de hand hebt om de rietsuiker en het limoensap te stampen. Officieel doe je dit met een muddler. Maar je kunt hier ook de achterkant van een lepel voor gebruiken.

Zo maak je de mojito

Doe als eerst twee theelepels rietsuiker in het glas. Voeg hier ook het limoensap aan toe. Stamp dit in het glas tot de suiker is opgelost in het limoensap.

Daarna neem je 4 – 5 muntblaadjes die je in het glas doet. Voeg ook de rum toe. Vul nu het longdrinkglas met crushed ice en roer goed door. Let op dat de muntblaadjes gaan drijven en niet op de bodem blijven liggen.

Top de cocktail af met spa rood. Doe er een mooi takje verse munt in. Proost!

Spiegelau Mojito

Manhattan

De manhattan is vernoemd naar de New Yorkse wijk Manhattan. De cocktail bestaat uit een mix van whisky, vermout en angostura bitters. Je serveert de manhattan in een Martiniglas. Er gaat minder in een glas dan bij andere cocktails. De manhattan behoord dan ook tot de short drinkklasse. 

Wat heb je nodig?

Deze ingrediënten heb je nodig voor één manhattan:

 • 50 milliliter rye whiskey
 • 20 milliliter zoete vermout (het liefste rode)
 • Een tot twee scheutjes Angostura (bitter aroma)
 • Ijsklontjes
 • sinaasappel scheel
 • Martini glas
 • Een normaal drink glas of cocktailshaker om het drankje in te maken en te mixen

Wil jij meer van deze recepten of gebruik maken van mooie aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zo maak je de Manhattan

Voeg drie ijsklontjes toe aan het mix glas of de cocktailshaker.

Schenk een of twee scheutjes Angostura over het ijs. En gelijk daarna voeg je ook de rye whiskey toe. Voeg als laatst de vermout toe.

Roer alle ingrediënten rustig door elkaar met een lange lepel. Niet te wild want een echte manhattan cocktail serveer je zonder hem echt te shaken.

Pak het Martini glas erbij en schenk de drank in het glas zonder de ijsklontjes. Je kunt hier ook een klein zeefje bij gebruiken. Laat de sinaasappelsap zachtjes in het drankje zakken. Proost!

Perfect Serve collectie

Interessant blog? Deel het online 🙂

Whisky soorten
Blog
Brechje

Soorten Whisky

Whisky is een sterke drank met een hoog alcoholpercentage gedistilleerd uit mout (graan). De whisky wordt gerijpt in eikenhouten vaten, dit beïnvloed de smaak en

Wat is bokbier
Blog
Hester

Wat is bokbier?

Bokbier is echt seizoensbier. De herfstbok en lentebok zijn bekende varianten. Maar waar komt deze biersoort vandaan? En hoe komt het aan zijn naam? Dat

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.