✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Waar komt het Martiniglas vandaan?

Waar komt het Martiniglas vandaan?

Het Martiniglas is één van de populairste cocktailglazen ter wereld. En is speciaal ontworpen voor de populairste cocktail ter wereld, de Martini. Maar waar komt het Martiniglas eigenlijk vandaan? Dat lees je in deze blog. Ook lees je hoe je deze cocktail het beste kunt drinken en vertellen we hoe je deze cocktail zelf maakt.

Geschiedenis

Het Martiniglas is tegelijk ontstaan met de Martinicocktail in de 19e eeuw. Het drankje was erg populair onder de rijkere generatie na de industriële revolutie. Het drankje moest een eigen glas krijgen. Zo ontstond er een lange, dunne steel om het glas vast te houden zonder dat het drankje opwarmt. Daarnaast kreeg het glas een brede opening zodat de geur van Gin en Vermout behouden blijven.

18e eeuw

Een andere theorie zegt dat de oorsprong van het martiniglas is gebaseerd op het klassieke cocktailglas dat sinds de 18eeeuw bestaat. Dit glas wordt voor verschillende cocktails en voor sommige mousserende wijnen gebruikt.

Wat het precieze verhaal ook is achter het Martiniglas. Het is nu één van de populairste glazen ter wereld en wordt gebruikt voor allerlei heerlijke cocktails.

Martini- of cocktailglas

Het Martiniglas wijkt niet zo heel veel af van het cocktailglas. Toch is er wel degelijk verschil. Het cocktailglas heeft een kortere voet dan het martiniglas. En sommige cocktailglazen komen meer in de buurt van een coupetteglas. 

Martini Vermout

Martini is naast een cocktail ook een drankje dat je gewoon puur kunt drinken. We hebben het dan over de vermout die je bij de slijterij kunt kopen. Je hebt deze drank in verschillende smaken. Naast de klassieke witte Martini heb je ook een rode, rosé en een oranje variant. De vermout gemixt met tonic is een heerlijk aperitiefje.

Martinicocktail

Een Martini is een klassieke cocktail die uit gin en droge witte vermout bestaat. Je kunt de gin ook vervangen voor wodka, dit wordt ook wel een wodkatini genoemd. De Martinicocktail serveer je net als de Vermout in Martiniglazen.

Zonder ijs

Een cocktail in een Martiniglas wordt altijd zonder ijs in het glas geserveerd. Het glas van een Martiniglas is namelijk erg dun. Je shaket de cocktail daarom in een shaker met ijs. En in het geval van een Martinicocktail roer je de cocktail in een cocktailglas of -beker. Vervolgens giet de cocktail in het glas met behulp van een zeefje.

Nu jij!

Heb je na het lezen van het blog zin om zelf aan de slag te gaan met deze klassieke cocktail? Wij delen alvast het recept:

Benodigd-heden

  • Mengbeker
  • Barlepel
  • Barmaatje
  • 60 milliliter Dry Gin
  • 30 milliliter Witte Vermout
  • 3 olijven
  • Ijs

Shaken maar

Doe alle ingrediënten met behulp van het barmaatje in een mengbeker. Doe ook het ijs erbij.

Roer dit goed door elkaar met de barlepel. Vervolgens schenk je het drankje uit in een Martiniglas zonder het ijs.

Doe de olijven aan een cocktailprikker en leg het in de cocktail. Proost!

Martini- en cocktailglazen

Interessant blog? Deel het online 🙂

Wijnglazen voor Moederdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Moederdag

Wijnglazen als cadeau voor Moederdag om jouw favoriete moeder echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n

spiegelau chapagneglazen
Blog
spiegelau

Kristalzuivere champagneglazen

Champagne is niet zomaar een drankje, het is een feestje om het te drinken. Voor een bijzondere gelegenheid of om te proosten op het nieuwe jaar. Voor

decembercadeau spiegelau
Blog
spiegelau

Decembercadeaus

De mooiste decembercadeaus vind je in de Spiegelau Shop. Van wijnglazen tot cocktailglazen. De kristalzuivere glazen zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om weg te