Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Waar komt het Martiniglas vandaan?

Waar komt het Martiniglas vandaan?

Het Martiniglas is één van de populairste cocktailglazen ter wereld. En is speciaal ontworpen voor de populairste cocktail ter wereld, de Martini. Maar waar komt het Martiniglas eigenlijk vandaan? Dat lees je in deze blog. Ook lees je hoe je deze cocktail het beste kunt drinken en vertellen we hoe je deze cocktail zelf maakt.

Geschiedenis

Het Martiniglas is tegelijk ontstaan met de Martinicocktail in de 19e eeuw. Het drankje was erg populair onder de rijkere generatie na de industriële revolutie. Het drankje moest een eigen glas krijgen. Zo ontstond er een lange, dunne steel om het glas vast te houden zonder dat het drankje opwarmt. Daarnaast kreeg het glas een brede opening zodat de geur van Gin en Vermout behouden blijven.

18e eeuw

Een andere theorie zegt dat de oorsprong van het martiniglas is gebaseerd op het klassieke cocktailglas dat sinds de 18eeeuw bestaat. Dit glas wordt voor verschillende cocktails en voor sommige mousserende wijnen gebruikt.

Wat het precieze verhaal ook is achter het Martiniglas. Het is nu één van de populairste glazen ter wereld en wordt gebruikt voor allerlei heerlijke cocktails.

Martini- of cocktailglas

Het Martiniglas wijkt niet zo heel veel af van het cocktailglas. Toch is er wel degelijk verschil. Het cocktailglas heeft een kortere voet dan het martiniglas. En sommige cocktailglazen komen meer in de buurt van een coupetteglas. 

Martini Vermout

Martini is naast een cocktail ook een drankje dat je gewoon puur kunt drinken. We hebben het dan over de vermout die je bij de slijterij kunt kopen. Je hebt deze drank in verschillende smaken. Naast de klassieke witte Martini heb je ook een rode, rosé en een oranje variant. De vermout gemixt met tonic is een heerlijk aperitiefje.

Martinicocktail

Een Martini is een klassieke cocktail die uit gin en droge witte vermout bestaat. Je kunt de gin ook vervangen voor wodka, dit wordt ook wel een wodkatini genoemd. De Martinicocktail serveer je net als de Vermout in Martiniglazen.

Zonder ijs

Een cocktail in een Martiniglas wordt altijd zonder ijs in het glas geserveerd. Het glas van een Martiniglas is namelijk erg dun. Je shaket de cocktail daarom in een shaker met ijs. En in het geval van een Martinicocktail roer je de cocktail in een cocktailglas of -beker. Vervolgens giet de cocktail in het glas met behulp van een zeefje.

Nu jij!

Heb je na het lezen van het blog zin om zelf aan de slag te gaan met deze klassieke cocktail? Wij delen alvast het recept:

Benodigd-heden

  • Mengbeker
  • Barlepel
  • Barmaatje
  • 60 milliliter Dry Gin
  • 30 milliliter Witte Vermout
  • 3 olijven
  • Ijs

Shaken maar

Doe alle ingrediënten met behulp van het barmaatje in een mengbeker. Doe ook het ijs erbij.

Roer dit goed door elkaar met de barlepel. Vervolgens schenk je het drankje uit in een Martiniglas zonder het ijs.

Doe de olijven aan een cocktailprikker en leg het in de cocktail. Proost!

Martini- en cocktailglazen

Interessant blog? Deel het online 🙂

Waar komt het Martiniglas vandaan?
Blog
Brechje

Waar komt het Martiniglas vandaan?

Het Martiniglas is één van de populairste cocktailglazen ter wereld. En is speciaal ontworpen voor de populairste cocktail ter wereld, de Martini. Maar waar komt

Oude en nieuwe wijnwereld
Blog
Brechje

Oude en nieuwe wijnwereld

De verschillende soorten wijn kunnen we onderverdelen in twee werelden. De oude en nieuwe wijnwereld. De oude wijnwereld zijn alle wijnlanden in Europa. De nieuwe

Wat is rose wijn
Blog
Brechje

Wat is rosé wijn?

Rosé wijn wordt vaak gezien als een echte zomerwijn. En daar zijn we het ook wel mee eens. Rosé kent zoete, droge, donkere en lichte

De beste paaswijnen
Blog
Brechje

De beste paaswijnen

Pasen is voor mensen die van lekker eten en drinken houden een soort kerst in het voorjaar. En net als tijdens het kerstdiner mag tijdens

Negroni cocktail
Blog
Brechje

Negroni cocktail

De negroni cocktail is een van oorsprong Italiaans drankje gemaakt van Gin, Campari en rode zoete Vermouth. Je maakt het drankje af met ijsblokjes, een