✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Onderhoud Spiegelau glazen

Wat leuk dat je Spiegelau glazen hebt gekocht. Nu wil je waarschijnlijk ook weten hoe je deze glazen het beste kunt onderhouden. De wijnglazen van Spiegelau kunnen gewoon in de vaatwasser, mits je er voorzichtig omgaat. Handig, hé? Lees verder om er achter te komen hoe je de glazen het beste kunt wassen, drogen, poleren en opbergen. Zo gaan de Spiegelau glazen lekker lang mee.

Spiegelau wijnglazen wassen

Om jouw Spiegelau wijnglazen goed te onderhouden zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Plaats de glazen netjes in de vaatwasser. Belangrijk is dat de glazen elkaar niet aanraken. Zo voorkom je krassen op het glas. Sommige vaatwasmachines hebben in het bovenste rek een speciale plek voor de glazen. Als dit er niet is, kun je de glazen ook op het bordenrek zetten. Daar staan ze vaak ook stevig. 

Staan de glazen goed? Doe dan voorzichtig de klep dicht en zet de vaatwasser aan.

Wijnglazen in vaatwasmachine

Het afdrogen van een Spiegelau wijnglas

Met één theedoek hou je het wijnglas vast, met de ander begin je te drogen. Voor een speciale glans kun je de opening van het glas boven kokend water houden. Kijk wel uit dat je jezelf niet verbrandt aan de hete stoom. 

Je begint met het drogen van de voet en de steel van het wijnglas. Vervolgens hou je de kom van het glas met één hand glas en droog je zowel de binnen- als de buitenkant van het wijnglas. Zorg ervoor dat je het glas niet bij de steel vast houdt. Hierdoor zou het glas kunnen draaien, waardoor je bepaalde stukken overslaat. 

Klaar? Je hebt nu het perfect afgedroogde glas voor opnieuw een heerlijk glas wijn.

Spiegelau Poleerdoek

Wanneer de vaatwasser klaar is, zet je de wijnglazen omgekeerd op een theedoek. Je gebruikt vervolgens twee andere theedoeken om te beginnen met het polijsten van de wijnglazen. Wij raden aan gebruik te maken van de Spiegelau microvezel doeken. Deze doeken zorgen voor het perfecte resultaat. 

Let wel op dat je deze doeken wast op kooktemperatuur en met geurloze zeep. Op die manier worden alle bacteriën gedood. Gebruik hier nooit wasverzachter voor.

Spiegelau-Glaswerk-Duitsland

Schone kasten, schone glazen

Wanneer jouw wijnglazen helemaal schoon zijn wil je ze waarschijnlijk opbergen in de kast. Zorg ervoor dat de kast die je gebruikt geen sterke aroma’s bevat. Dit gaat in de wijnglazen zitten. En je wilt niet die persoon zijn die tijdens een eerste date aankomt met een glas dat naar pindakaas ruikt 🙂

Onthoud deze tips goed. Op deze manier kun je veilig talloze keren gebruik maken van de wijnglazen. Veel plezier met jouw Spiegelau wijnglazen.

Wil jij meer van deze weetjes of gebruik maken van mooie aanbieden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het beste wijnglas ter wereld

Ben jij benieuwd naar de nummer één wijnglazen van Spiegelau, de Authentis? Haal een lekker flesje in huis, wacht niet langer en bestel kies jouw favoriete wijnglas uit de Authentis collectie. Fijne proeverij alvast.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Wijnglazen voor Moederdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Moederdag

Wijnglazen als cadeau voor Moederdag om jouw favoriete moeder echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n

spiegelau chapagneglazen
Blog
spiegelau

Kristalzuivere champagneglazen

Champagne is niet zomaar een drankje, het is een feestje om het te drinken. Voor een bijzondere gelegenheid of om te proosten op het nieuwe jaar. Voor

decembercadeau spiegelau
Blog
spiegelau

Decembercadeaus

De mooiste decembercadeaus vind je in de Spiegelau Shop. Van wijnglazen tot cocktailglazen. De kristalzuivere glazen zijn leuk om te krijgen maar ook leuk om weg te