Your Cart

 

✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Welke glazen gebruik je voor prosecco?

Welke glazen gebruik je voor prosecco?

Prosecco is in Nederland een populaire bubbelwijn. Het is een toegankelijke iets zoetere wijn afkomstig uit Veneto. Veneto is een regio in het noorden van Italië rondom de stad Treviso. In vergelijking met een cava of champagne is prosecco een goedkopere bubbel. Dit komt door het productieproces. Meer daarover lees je in ons blog over mousserende wijnen. In dit blog vertellen we welke glazen je gebruikt om prosecco te drinken.

De vorm van het glas

De vorm van het wijnglas is het belangrijkste voor de smaak en geur van je wijn. Neem bijvoorbeeld een volle rode wijn, die heeft meer ruimte nodig om zuurstof tot zich te nemen. Deze wijn wordt daarom vaak in een breder glas geschonken. Een witte wijn schenk je in een smal glas. Witte wijn is vrij licht van smaak en geur. En daar wil je lang van genieten.

Proseccoglazen Authentis

Mousserende wijnen

Champagne en cava drink je uit en flûte. Door de vorm van een flûte blijven de bubbels van de mousserende wijn mooi in het glas. Prosecco drink je uit een tulpvormig champagneglas. Zo blijven de geuren en smaken van de prosecco het beste behouden en kan de proever er optimaal van genieten.

Hoe serveer je Prosecco?

Een prosecco kun je het beste rond de 5 tot 8 graden drinken. Hierdoor krijg je de frisheid van de bubbel het beste mee. Een fles prosecco is geen wijn die je lang laat liggen. Aangeraden wordt om hem binnen twee jaar na de oogst op te drinken. De frisse, bloemige smaken vervliegen anders.

Wanneer je een prosecco drinkt, mag een mooi glas natuurlijk niet ontbreken. Wij delen onze drie favorieten hieronder:

Authentis-collectie

De champagneglazen uit de Authentis-collectie zijn zeer geschikt om een heerlijke Italiaanse prosecco uit te serveren. Sommeliers kiezen de glazen uit de Authentis-collectie als beste glas voor het proeven en drinken van verschillende wijnen. Niet voor niets is de Authentis-collectie verkozen tot beste wijnglas.

Ben je fan van Spiegelau? Dan wil je er vast alles over weten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol lekkers.

Lifestyle-collectie

De proseccoglazen uit de Lifestyle-collectie hebben prachtige verticale lijnen. Ze benadrukken de moderne diamantvorm van dit kristalglas. Dit maakt de Lifestyle champagneglazen tot een mooi, opvallend glas voor prosecco. En ze geven een prachtige klank bij het proosten.

Definition-collectie

Eén van onze favoriete collecties is de Definition-collectie. De glazen uit deze collectie zijn flinterdun en daardoor ziet iedere bubbel er mooi uit. Door het heldere kristalglas zie je de bubbels mooi van beneden naar boven lopen. Dit geeft de bubbel een chique uitstraling.

Hoelang kun je prosecco bewaren?

Een prosecco kun je het beste jong drinken. Een open fles prosecco kun je prima een aantal dagen bewaren. Er zijn speciale flesstoppers die je op je fles prosecco kunt klemmen zodat de bubbels niet te snel vervliegen.   De maximale bewaartijd is ongeveer drie dagen.

Glazen voor prosecco

Interessant blog? Deel het online 🙂

De lekkerste wijn bij oesters
Blog
sanne

De lekkerste wijn bij oesters

Het oesterseizoen is weer begonnen! Je kan ze zelf rapen op het strand of kopen bij de visboer. Vanaf september tot en met april kan

Blog
sanne

Welk glas voor welk bier?

Bier, veel mensen drinken het wel eens. In de zon, na een fanatieke sportwedstrijd of tijdens een feestje. Het is een van de meest gedronken

Rosé wijn uit de Provence
Blog
Brechje

Rosé wijnen uit de Provence

Fleurige lavendelvelden, oude Franse dorpjes en fantastische rosé wijnen. De Provence is een prachtig wijngebied in het Zuidoosten van Frankrijk. Dankzij de vele zonuren en

Aperol Spritz cocktail
Blog
Brechje

Aperol Spritz cocktail

De Aperol Spritz cocktail is een verfrissend drankje afkomstig uit Veneto, een streek in Noord-Italië. De Aperol Spritz drink je zowel in de zomer als

De gin tonic cocktail
Blog
Brechje

De gin tonic cocktail

De gin tonic cocktail is misschien wel de meest veelzijdige cocktail die er bestaat. Je kunt eindeloos mixen met de verschillende smaken gin en tonic.

De mojito cocktail
Blog
Brechje

De mojito cocktail

De mojito cocktail is een van oorsprong Cubaans drankje gemaakt van rum, limoensap, suikerriet en spa rood. Het is de perfecte cocktail voor een zwoele