✔ Officieel dealer

 

✔ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Welke glazen gebruik je voor prosecco?

Welke glazen gebruik je voor prosecco?

Prosecco is in Nederland een populaire bubbelwijn. Het is een toegankelijke iets zoetere wijn afkomstig uit Veneto. Veneto is een regio in het noorden van Italië rondom de stad Treviso. In vergelijking met een cava of champagne is prosecco een goedkopere bubbel. Dit komt door het productieproces. Meer daarover lees je in ons blog over mousserende wijnen. In dit blog vertellen we welke glazen je gebruikt om prosecco te drinken.

De vorm van het glas

De vorm van het wijnglas is het belangrijkste voor de smaak en geur van je wijn. Neem bijvoorbeeld een volle rode wijn, die heeft meer ruimte nodig om zuurstof tot zich te nemen. Deze wijn wordt daarom vaak in een breder glas geschonken. Een witte wijn schenk je in een smal glas. Witte wijn is vrij licht van smaak en geur. En daar wil je lang van genieten.

Proseccoglazen Authentis

Mousserende wijnen

Champagne en cava drink je uit en flûte. Door de vorm van een flûte blijven de bubbels van de mousserende wijn mooi in het glas. Prosecco drink je uit een tulpvormig champagneglas. Zo blijven de geuren en smaken van de prosecco het beste behouden en kan de proever er optimaal van genieten.

Hoe serveer je Prosecco?

Een prosecco kun je het beste rond de 5 tot 8 graden drinken. Hierdoor krijg je de frisheid van de bubbel het beste mee. Een fles prosecco is geen wijn die je lang laat liggen. Aangeraden wordt om hem binnen twee jaar na de oogst op te drinken. De frisse, bloemige smaken vervliegen anders.

Wanneer je een prosecco drinkt, mag een mooi glas natuurlijk niet ontbreken. Wij delen onze drie favorieten hieronder:

Authentis-collectie

De champagneglazen uit de Authentis-collectie zijn zeer geschikt om een heerlijke Italiaanse prosecco uit te serveren. Sommeliers kiezen de glazen uit de Authentis-collectie als beste glas voor het proeven en drinken van verschillende wijnen. Niet voor niets is de Authentis-collectie verkozen tot beste wijnglas.

Ben je fan van Spiegelau? Dan wil je er vast alles over weten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol lekkers.

Lifestyle-collectie

De proseccoglazen uit de Lifestyle-collectie hebben prachtige verticale lijnen. Ze benadrukken de moderne diamantvorm van dit kristalglas. Dit maakt de Lifestyle champagneglazen tot een mooi, opvallend glas voor prosecco. En ze geven een prachtige klank bij het proosten.

Definition-collectie

Eén van onze favoriete collecties is de Definition-collectie. De glazen uit deze collectie zijn flinterdun en daardoor ziet iedere bubbel er mooi uit. Door het heldere kristalglas zie je de bubbels mooi van beneden naar boven lopen. Dit geeft de bubbel een chique uitstraling.

Hoelang kun je prosecco bewaren?

Een prosecco kun je het beste jong drinken. Een open fles prosecco kun je prima een aantal dagen bewaren. Er zijn speciale flesstoppers die je op je fles prosecco kunt klemmen zodat de bubbels niet te snel vervliegen.   De maximale bewaartijd is ongeveer drie dagen.

Glazen voor prosecco

Interessant blog? Deel het online 🙂

Waar komt het Martiniglas vandaan?
Blog
Anne Groen

De mooiste martiniglazen

Het Martiniglas is één van de meest iconische en populairste cocktailglazen in de geschiedenis van de cocktails. En is speciaal ontworpen voor een van de

oranje wijn
Blog
Anne Groen

Welk glas voor oranje wijn?

Oranje wijn, ook wel orange wines genoemd, is net als de natuurwijn hot ’n happening! Hou jij van experimenten? Probeer dan eens oranje wijn. Oranje

Wijnglazen voor Vaderdag
Blog
Brechje

Wijnglazen voor Vaderdag

Wijnglazen als cadeau voor Vaderdag om jouw favoriete vader echt even in het zonnetje te zetten. En natuurlijk een heerlijke fles witte-, rode- of bubbelwijn.

Wijn-decanteren-en-karafferen
Blog
Hester

Wijn decanteren en karafferen

Als je van plan bent om wijn te decanteren of karafferen is het goed om te weten wanneer je dit doet. Het verschil ertussen kent.

luxe glazen
Blog
spiegelau

Luxe glazen

De Spiegelau Shop heeft veel verschillende modellen glazen. Met allemaal een eigen ontwerp. Van tijdloze klassiekers tot elegante ontwerpen. Er is een perfect glas voor

spoom met citroen sorbetijs
Blog
spiegelau

Spoom met citroen sorbetijs

Een gezellig diner met de familie of met vrienden waar iedereen zijn eigen gerecht maakt kan soms uitlopen op een mismatch van smaken. In zo’n